Ny hockeysäsong – en mängd nyheter. En av de roligaste nyheterna är det helt nya intro som utarbetats. En viktig del i introt kommer vara den nya låten, Vårat lag, IK Oskarshamn, som kommer spelas som en uppstart på introproceduren. En annan pelare i introt kommer vara det vi vill beskriva med denna text, nämligen Blue Front Supports roll i introt.

Det nya introt kommer alltså ha sin startpunkt i den nya låten. Innan spelarna gör entré kommer låten spelas i sin helhet, och det är under låten som Blue Front Support kommer vara inblandade. Till det formella: 2 minuter och 25 sekunder in i låten kommer ett parti i låten där sångaren sjunger “Så vi stämmer upp i sång”, innan refrängen Vårat lag, IK Oskarshamn upprepas till slutet av låten. Från och med meningen “Så vi stämmer upp i sång” önskar vi att alla som vill visa sitt stöd för IK Oskarshamn, och känner sig bekväma i det, reser sig (om man inte redan står upp) och håller upp sin IK-halsduk. Den som vill och kan texten sjunger med. Helt enkelt på samma sätt som när nationalsången spelades inför varje match. Glasklart? Tanken är att det här ska vara början på en rutin, en ny tradition. Efter låten väntar en kort tystnad, innan spelarna gör entré, där trumma och handklapp kan gå igång på klassiskt manér.

Vid en undersökning på SvenskaFans-sidan dedikerad till IK svarade nästan hälften att de använder sin halsduk regelbundet, medan ytterligare ca 40% svarade att dom antingen har, eller vill skaffa en halsduk. Dessa siffror tycker vi visar på ett stort intresse för att med en halsduk visa sitt stöd för IK Oskarhamn.

Vi i Blue Front Support är överrens om att det här är något vi vill göra, och vi kommer tålmodigt fortsätta i hopp om ett växande deltagande. Vi är dessutom övertygade om att desto fler som följer med – desto roligare bir det. Så när du vandrar till Arena Oskarshamn på onsdag nästa vecka, glöm inte halsduken!

OBS! Den nya låten kan ni lyssna in på Youtube samt på Spotify!