Som ett steg i den allmänna protest som nu utförs av supporterföreningar till lag i SHL och HockeyAllsvenskan mot de nya krav som SHL ställer på lagen i sin liga kommer vi i Blue Front Support att aktivt delta i en läktarprotest i samband med hemmamatchen mot Västerås nu på fredag. Detta är en gemensam aktion bland ligornas supporterförenigar och självklart ställer även vi upp i detta.

Vi anser att vilka lag som skall tillhöra landets högstaliga skall avgöras på sportsliga grunder och inte på saker så som arenans kapacitet. Det nytecknade avtalet mellan SHL och Ishockeyförbundet motsäger sig detta och dödar den dröm som finns hos de mindre föreningarna, så som IK Oskarshamn, att en dag få spela högst upp i seriesystemet.

Protesten som vi kommer att utföra på fredag innefattas av två punkter och vi uppmanar samtliga åskådare i arenan att hjälpa till i detta för att visa vårt missnöje mot detta avtal. Vår aktiva protest utgörs under de första 5 spelminuterna i period 2 genom:

  • Banderoll på läktaren
  • Total tystnad från publiken. Detta innebär alltså; inga trummor, ingen sång, inga klappor eller applåder och inga reaktioner på spelet, domslut eller mål.

Vi hoppas att ni ser till hockeyälskaren inom er och uppfyller denna protest under dessa 5 minuter. Under matchens övriga 55 minuter går vi all in och stöttar laget mot seger.

För svensk hockeys framtid. Tillsammans är vi starka.