Blue Front Supports styrelse har under måndagskvällen haft en sittning på ett par timmar med IK Oskarshamns ordförande Mats Söder och sportchef Roger Jönsson. Under en del av mötet deltog även hela tränarstaben.

Vi har från vårt håll förklarat och motiverat den skrivelse som vi gick ut med under fredagen. Vi står fortfarande för den och ursäktar oss inte. Däremot har vi nu haft en konstruktiv och öppen dialog mellan föreningarna.

IKO förklarar att dom fortfarande stöttar oss som officiell supporterförening till laget och att dom har full förståelse för vår passion, vårt engagemang och våra känslor i samband med att laget underpresterar.

IKO berättar även att de under dagen har fört enskilda samtal med samtliga spelare och ledare och förklarat vad det är som gäller framöver, att toleransen är åtstrypt för dåliga prestationer på isen. IKO förklarar även att de har fortsatt fullt förtroende för hela sin tränarstab, med Fredrik Söderström i spetsen. Vi som officiell supporterförening stöttar därmed IK Oskarshamn i sitt agerande och sitt ställningstagande. Effekten av vår skrivelse från i fredags har lett till bra diskussioner och en ny tolerans inom laget. Vi från Blue Front Supports sida hoppas att detta skall leda till bättre prestationer från lagets sida och att vi tillsammans kan fortsätta jobba för en plats som ett av landets 20 bästa lag – läs: komma topp åtta i årets upplaga av HockeyAllsvenskan.

Med detta förklarar vi ett fortsatt samarbete mellan våra föreningar och att vi gemensamt tar ett nytt avstamp i och med matchen mot Mora i Arena Oskarshamn nu på lördag. Vi uppmanar er fans och medlemmar att även ni fortsätta ge ert stöd och ansluta till klacken på läktaren på lördag.

// Blue Front Supports styrelse