Officiellt uttalande gällande Oscar Engsund

Vi är lika besvikna som många andra över att Oscar valde en annan väg i sin hockeykarriär. Vi var många som hade förhoppningar om att han skulle göra samma val som många andra spelare som varit med om ett uttåg från landets högsta liga SHL, att vara med på resan tillbaka och att han kommit hem för att stanna. Stadens stora son och en av de bästa hockeyspelarna som klubben någonsin fått fram, en riktig Oskarshamnare som kom hem som stadens kung, blev lagkapten och ansiktet utåt för vår fina klubb. Det gör därför extremt ont i våra hjärtan att han valde en annan väg. Vi respekterar hans beslut även om valet av klubb känns oerhört tungt för oss. Det var trots allt HV71 som släckte vår SHL-dröm för den här gången.

Vi tycker inte illa om människan Oscar och han är alltid välkommen i Oskarshamn. Han är Oskarshamn tillsammans med oss och så kommer det att förbli även om SHL-resan denna gång tog slut på det smärtsammaste sätt.

Vi i Blue Front Support tar kraftigt avstånd från alla former av hot och hat! Hockey väcker starka känslor men det får aldrig gå över gränsen och leda till att någon känner sig otrygg.

/Styrelsen Blue Front Support.