Blue Front Support vill med anledning av de senaste dagarnas skriverier gällande Mitch Wahl samt lagets allt mer prekära läge i tabellen göra ett officiellt uttalande.

Vi står inte bakom personliga påhopp på spelare eller ledare i och omkring IK Oskarshamns organisation. Alla människor får ta ansvar för sina egna handlingar och så länge inte våra stadgar bryts kan vi inte påverka det som skrivs, även om det är olämpligt. Vår uppgift som officiell supporterklubb är att stötta laget och detta kommer vi att fortsätta med oavsett vilka som spelar i laget eller hur resultatet ser ut.

Vad gäller Mitch Wahl så gjorde Sportbladet en intervju med mig här om dagen där mina svar vinklades en aning. Det jag sa är att vi skulle varken hylla eller håna honom. Kan han hjälpa oss att ta fler poäng och vinna matcher så är det bra för oss. Där sätter jag punkt för det. På söndag är det ny hemmamatch och oavsett resultat så kommer vi finnas där för att stödja vårat älskade lag.

Inför gårdagens match mot Almtuna där Mitch Wahl skulle göra sin återkomst i IKO gick vi som förening även ut till våra medlemmar och uppmanade att hålla neutral ton mot Wahl och att inte bua eller skrika negativt mot honom. Uppmaningar är allt vi kan göra, vi kan inte kontrollera individer. Nu ser vi till att ta nya tag tillsammans och avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

Blue Front Support genom ordförande Christoffer Liljegren